Κοσμετική Ιατρική

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Μία πρωτοποριακή θεραπεία ανάπλασης του δέρματος, που χρησιμοποιεί συστατικά του αίματος του ασθενούς, τα αιμοπετάλια. Αυτά, περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, ουσίες οι οποίες ενεργοποιούν και αναζωογονούν τα κύτταρα του σώματος. Οι παράγοντες ανάπτυξης επάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και νέων τριχοειδών, με αποτέλεσμα την πλήρη αναζωογόνηση του δέρματος. Το αυτόλογο gel αιμοπεταλίων παράγεται από PRP και έχει δύο ως τέσσερις φορές περισσότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων. Η τεχνική βασίζεται στη διαδικασία επούλωσης της πληγής από τον οργανισμό και γίνεται με την έγχυση συστατικών που συλλέγονται από το αίμα του ιδίου ασθενούς, χωρίς κίνδυνο αλλεργίας ή λοιμώξεων.

Κοσμετική Ιατρική

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Διαδικασία
Πρόκειται για μία μη χειρουργική, αισθητική ιατρική θεραπεία, που είναι απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη και μη χρονοβόρα. Η διαδικασία περιλαμβάνει πολλαπλές μικρο-ενέσεις των αιμοπεταλίων στο μεσοδερμικό στρώμα του δέρματος και ολοκληρώνεται σε 5 βήματα. 1. Γίνεται λήψη αίματος (30- 50ml) από τον ασθενή . 2 . Το αίμα τοποθετείται σε ένα αποστειρωμένο δοχείο και χρησιμοποιείται μία φυγόκεντρος για την παρασκευή πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος (PRP) που περιέχει αυτόλογα λευκά αιμοσφαίρια. 3 . Τα αιμοπετάλια μεταφέρονται στη σύριγγα και είναι έτοιμα για την ένεση . 4. Αποστειρώνεται η προς θεραπεία περιοχή πριν γίνει η ένεση. 5. Γίνεται η έγχυση και ολοκληρώνεται η θεραπεία.
Αποτελέσματα
Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των ρυτίδων, την αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και των χεριών, αλλά και τη μείωση των ανωμαλιών από σημάδια ακμής.
Πιθανές παρενέργειες
Αυτό το είδος μεσοθεραπείας είναι μοναδικό γιατί δεν προκαλεί αλλεργία λόγω του ότι λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο. Μπορεί να προκαλέσει ήπιο οίδημα στην προς θεραπεία περιοχή, που συνήθως υποχωρεί σε λίγες ώρες. Ευαισθησία, που μπορεί να διαρκέσει μια ή δύο ημέρες. Ορισμένες περιοχές μπορεί να εμφανίσουν μώλωπες, που εξαφανίζονται το πολύ σε μία εβδομάδα.
Διάρκεια θεραπείας Ο χρόνος θεραπείας ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με το μέγεθος της υπό θεραπείας περιοχής και μπορεί να κυμαίνεται από 30 λεπτά ως μία ώρα. Αντενδείξεις: νόσοι του θυρεοειδούς αδένος, ιστορικό καρκίνου.

Επιλέξτε από :

Vampire Facelift ή Dracula therapy ή αυτόλογη μεσοθεραπεία


Eίναι μία νέα θεραπεία, που έχει γίνει πολύ δημοφιλής χάρη στις διασημότητες που έχουν προβεί σε αυτή. Ουσιαστικά περιλαμβάνει τη χρήση του αίματος του ασθενή ως ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης.
Διαδικασία
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: λαμβάνεται μικρό δείγμα αίματος, όπως σε μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο διαχωρίζετε στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τον ορό και τα αιμοπετάλια, μέσα από τη διαδικασία φυγοκέντρησης. Στο αυτόλογο πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες, προστίθενται υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας πρότυπος ορός, ο οποίος με ανώδυνες μικροενέσεις που γίνονται στο πρόσωπο ή στο λαιμό, διεγείρει τις μεταβολικές διαδικασίες ανανέωσης του δέρματος.
Αποτελέσματα
Η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ανανέωση και αναζωογόνηση του δέρματος, την εξάλειψη ρυτίδων και δυσχρωμιών, τη φθορά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και την αντιμετώπιση ουλών και σημαδιών από ακμή. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στο μέτωπο, τα μάγουλα, την περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μέσα στις επόμενες τρεις-τέσσερις εβδομάδες.
Πιθανές παρενέργειες
Το πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής, είναι ότι δεν προκαλεί αλλεργία και δεν εμπεριέχει κίνδυνο λοίμωξης, καθώς το υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό κάθε ασθενή. Συνήθως εμφανίζεται ελαφριά ερυθρότητα στο δέρμα, για περίπου μία-δύο μέρες, που όμως καλύπτεται εύκολα από το μακιγιάζ και άρα μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας.
Διάρκεια θεραπείας
Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Επιλέξτε από :

Αναζωογόνηση Χεριών PRP


Η επιφάνεια των χεριών είναι από τα σημεία του σώματος που βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες (ήλιος, κρύο, χειρονακτικές εργασίες). Σε συνδυασμό με τα σημάδια που προκαλεί η πάροδος του χρόνου (πανάδες, μείωση του πάχους του δέρματος, δερματική χαλάρωση, κ.α.), τα χέρια εκδηλώνουν πρώτα τα σημάδια της γήρανσης. Η μέθοδος PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μία σύγχρονη θεραπεία αναγέννησης του δέρματος, απολύτως ασφαλής, καθώς βασίζεται στους επουλωτικούς μηχανισμούς με τους οποίους ο οργανισμός διορθώνει τις φθορές του. Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιεί τις αναπλαστικές ιδιότητες του αίματός μας, αφού χρησιμοποιεί αιμοπετάλια, τα οποία περιέχουν αυξητικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου και νέων τριχοειδών αγγείων, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, τη σύσφιξη, την αύξηση όγκου και την αναζωογόνηση των χεριών, που φαίνονται πολύ πιο νεανικά. Η διαδικασία περιλαμβάνει λήψη αίματος το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται σε μια ειδική συσκευή, όπου διαχωρίζεται το αίμα στα συστατικά του. Έτσι, λαμβάνεται το πλάσμα, το οποίο εγχέεται με μικροενέσεις στα χέρια. Είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένα ήπιο οίδημα ή μώλωπες στην περιοχή, που υποχωρούν σε λίγες ώρες ή λίγες μέρες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού η θεραπεία συμβάλλει στην αναπαραγωγή κολλαγόνου και τη διέγερση των κυττάρων, που με τη σειρά τους αναζωογονούν τον δερματικό ιστό.

Επιλέξτε από :

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία για μαλλιά


Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP βρίσκει εφαρμογή και στην αντιμετώπιση παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής, όπως η ανδρογενετική αλωπεκία, που παρουσιάζονται σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό που επιτυγχάνεται, είναι η ενίσχυση της αναπαραγωγής των κυττάρων του θύλακα της τρίχας και άρα, αναζωογόνηση και ενδυνάμωση των μαλλιών. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χορήγηση εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενή. Αρχικά λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος, το οποίο φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα, ώστε να διαχωριστεί το πλάσμα και τα αιμοπετάλια, που περιέχουν τους αυξητικούς παράγοντες. Στη συνέχεια, το εμπλουτισμένο πλάσμα εγχέεται υποδορίως στο τριχωτό του κεφαλιού με τη βοήθεια ενός Mesopistol (εξειδικευμένο πιστόλι μεσοθεραπείας). Η επιτυχία της αυτόλογης μεταμόσχευσης βλαστικών κυττάρων στην αποκατάσταση μαλλιών είναι ότι προάγει τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει τα αδύναμα τριχοθυλάκια κάνοντάς τα υγιή και ισχυρά. Ταυτόχρονα, μειώνει τη φλεγμονή, σταματά τη διαδικασία της τριχόπτωσης και βελτιώνει τα λεπτά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και εξαιρετικά, χωρίς πόνο και παρενέργειες. Η τριχόπτωση σταματάει και στα σημεία της αραίωσης εμφανίζονται νέες, πυκνές και δυνατές τρίχες. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος και το ρυθμό της τριχόπτωσης. Σε γενικές γραμμές, για να ολοκληρωθεί η θεραπεία χρειάζονται -κατά μέσο όρο- έξι συνεδρίες, ανά 20-30 ημέρες.

Οι Προσφορές μας

Μοναδικά πακέτα ομορφιάς σε πολύ προσιτές τιμές! Δείτε λεπτομέρειες Εδώ